RARA – dar nematytas paukštis Lietuvos leidyboj

Rodosi dar ką tik studijavęs anglų filologiją ir atlikdavęs literatūrines analizes, Benas Arvydas Grigas šiandien jau skaičiuoja 10-tus metus darbo knygyne „Eureka!“ bei sėkmingai vadovauja leidyklai „RARA“, įsikūrusioje Vilniuje.

  

Penktadienio popietę drauge su svečiu iš sostinės lankėmės Plungės Senamiesčio mokykloje, kur vyresniųjų klasių moksleiviams pristatėme Beno Arvydo Grigo sėkmės ir knygų istoriją. Dirbdamas knygyne Benas susidomėjo leidyba bei jos procesais, pamažu ėmė domėtis, kaip užsienio literatūros knygos verčiamos į lietuvių kalbą. Nuo to ir prasidėjo leidyklos „RARA“ veikla.

  

Kaip pats Benas teigia: „RARA – dar nematytas paukštis Lietuvos leidyboj. „RARA“ siekia atrasti neįprastus, autentiškus, reto gerumo kūrinius ir pristatyti juos lietuvių auditorijai. „RARA“ ieško literatūros, kuri pakyli, sudrebina, virpina širdį arba krutina smegenis“.

  

Drauge su moksleiviais pasiklausėme sėkmės istorijos, gavome puikių knygų rekomendacijų, diskutavome apie kartų skaitymo skirtumus ir puikiai leidome laiką! Už tai labiausiai esame dėkingi Benui, tačiau ačiū tariame ir Plungės Senamiesčio mokyklai - už šiltą priėmimą bei susidomėjimą.. 

   

PROJEKTĄ FINANSUOJA: Lietuvos kultūros taryba, Plungės rajono savivaldybė, Šiaulių bankas.
PROJEKTO ORGANIZATORIUS - Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka.