Plungės bibliotekoje pristatyta knyga „Vyšnia džiazo sode“

Kai sulaukėme skambučio su klausimu, ar priimsime į biblioteką svečius šiam knygos pristatymui, nė nedvejodami sutikome!

  
„Vyšnia džiazo sode“ – tai ekspresyvus pasakojimas apie žymų džiazo muzikantą, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą profesorių, mūsų kraštietį, plungiškį Petrą Vyšniauską.

  
Svečiai susitikimo metu patikino, kad šis knygos pristatymas - vienas svarbiausių ir labiausiai kviečiančių pasitempti, vis gi Petras kilęs iš Plungės, būtent čia prasidėjo jo muzikinė kelionė. Apie šią kelionę ir diskutavome drauge su knygos autoriumi Vygantu Švoba, Petru Vyšniausku ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Mokslo ir enciklopedijų leidybos centro vadovu Arturu Mickevičiumi.

  
Ne tik linksmų istorijų klausėmės, bet ir džiazo improvizacijų, skambančių Petro taip gerai įvaldytu instrumentu. Teko ir fortepijono melodijų, ir pamokų apie taisyklingą kvėpavimą išgirsti. Jaukiame susitikime vieni žiūrovai savo prisiminimais dalinosi - priminė senus gerus mokyklos laikus bei Petro krėstas išdaigas, o kiti spaudė ranką žymiam muzikantui, prašė autografo bei kvietė nepamiršti taip mylimos Plungės.

  
Be to, biblioteka ir be dovanų nebuvo palikta - mūsų fondą papildė naujoji knyga bei keletas kompaktinių diskų (kviečiame klausyti ir skaityti).
Dėkojame susirinkusiems, kurie tokį šiltą pavasario vakarą nusprendė paskirti šiam susitikimui. Sakome ačiū ir didžiuojamės, kad plungiškių gretose turime tokių garsių asmenybių!