Karjeros dienos Plateliuose

Platelių gimnazija 2018 metus pradėjo projektiniu renginiu „Platelių krašto žmonių sėkmės istorijos“, skirtu Karjeros dienai pažymėti. 1-12 kl. moksleiviai visą sausio mėnesį vyko į svečius susitikti ir išgirsti čia gyvenančių žmonių sėkmės istorijų, sužinoti, kaip įmanoma,  net ir gyvenant kaime, surasti mėgiamą darbą ir išpildyti savo svajones.  Savo susitikimų  akimirkas  moksleiviai fiksavo nuotraukose, filmų kadruose.

Buvo smagu ir netikėta, kai Platelių gimnazijos septintokai pakvietė ir Platelių miestelio vyresn. bibliotekininkę A. Vilienę dalyvauti projekte ir papasakoti savo sėkmės istoriją, pristatyti darbą bibliotekoje.  Ramioje knygų apsuptyje prie arbatos puodelio, Aušra parodė parengtą filmuką apie veiklas bibliotekoje, atskleidė darbo įdomybes, papasakojo nuotykius. Bet moksleiviams įdomiausia buvo pažintis su kraštotyrine medžiaga, kur rado daug pažįstamų veidų.
Baigiamajame Karjeros dienos renginyje bendruomenei buvo demonstruojami moksleivių  parengti fotografijų stendai,  pristatytas filmas „Platelių krašto žmonių sėkmės istorijos“, pasidalinta projekto įspūdžiais. Sėkmingų  istorijų herojams gimnazijos direktorė R. Rubinienė  įteikė padėkas.
Tikimasi , kad šios istorijos parodys jaunimui, kad  karjeroje svarbiausia ne pinigai ir užimamos pareigos, bet mėgstamas darbas ir džiaugsmo teikianti veikla.
                                                              Vyren. bibliotekininkė A. Vilienė
                                                                     Platelių miestelio biblioteka