Mokymai Platelių miestelio bibliotekoje

 Balandžio mėnesį Platelių miestelio bibliotekoje vyko projekto „#PrisijungusiLietuva: efektyvi, saugi ir atsakinga Lietuvos skaitmeninė bendruomenė“ skaitmeninio raštingumo mokymai.  Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto lėšomis.
             Pirmoji drąsuolių grupė įveikė programą „Skaitmeninės technologijos TAU:, ateik, sužinok, išmok“, o sekanti, pažengusiųjų grupė, gilino žinias apie fotografijų  redagavimą, koliažų kūrimą, skenavimą ir saugų dalinimąsi. Mokymų metu dalyviai susipažino su įvairias skaitmeniniais įrenginiais ir jų galimybėmis.  Išmoko parengti nesudėtingus dokumentus,  perkelti įvairialypės terpės turinį iš skaitmeninių įrenginių, jį tvarkyti ir saugiai dalintis internete. Susipažino su paieškos ir bendravimo internete priemonėmis, e. valdžios, ir e. laisvalaikio paslaugomis.

           Bibliotekininkei talkino Platelių gimnazijos mokytoja, bendruomenės skaitmeninė lyderė V. Lukavičienė, kuri visiems dalyviams atnešė planšetes,  pamokino kaip naudotis liečiamais ekranais ir leido patiems viską išbandžius nuspręsti, kas laimės: kompiuteris ar jo mažoji sesė planšetė...
           Labiausiai  dalyviams patiko  praktinė veikla, užduotys ir jų aptarimas, buvimas grupėje bei galimybė patiems išbandyt įvairias priemones. Neišvengta ir linksmų kuriozinių situacijų, tokių kaip po naudojimosi planšete daugelis ėmė pirštu baksnoti kompiuterio ekraną – o kodėl nebeveikia?! Dalyviai dėkojo ir džiaugėsi mokymais, o labiausiai didžiavosi, kad įgijo drąsos naudotis įvairiais skaitmeniniais įrenginiais.
                                                                       Platelių miestelio vyresn. bibliotekininkė Aušra Vilienė