Lietuviško žodžio ir drugelių šventė

Pavasaris, drugelių ir vaikučių pilna biblioteka. Gegužės 7 d. minime spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną. Ir ne tik... Gegužės 6 d. sukako 83 m. kaip Kaune  buvo parodytas pirmas profesionalus S. Ušinsko vadovaujamas lėlių teatro spektaklis, A. Gustaičio „Silvestras Dūdelė“. Tad dviguba proga švęsti! Platelių  gimnazijos antrokai su mokytoja V. Lukavičiene visada tam pasiruošę ir smagiai įsijungė į akciją „Lietuva skaito“. Visi drauge rinkosi knygeles, skaitė, klausėsi istorijos apie drugelius, atliko teksto suvokimo testus bei pasijuto lėlių teatro kūrėjais ir aktoriais.

Ši pravesta edukacija - Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos darbuotojų gegužės pradžioje Plungės vaikų bibliotekoje vesto seminaro "Lėlių teatras - kultūrinei vaikų edukacijai" (pagal projektą, remiamą Lietuvos kultūros tarybos) tęsinys.

Geriausieji apdovanoti knygomis ir aplodismentais, (į visus 13 klausimų teisingai atsakė Meda, jai įteikta bibliotekos rėmėjos E. Mažonienės dovana- megzta laputė), pilvukai pamaloninti „Rafaelo“ saldainiais, o drugeliai pasklido Platelių gatvėmis... Kaip gera būti laisvu!

                         Platelių miestelio vyresn. bibliotekininkė A. Vilienė