Kvietėme į parodą „Life is live. Vokiški grafiniai romanai ir komiksai iš Baltijos šalių"

Plungės viešojoje bibliotekoje laikrodinėje nuo vasario 9 d. veikė unikali Goethe’s instituto paruošta paroda LIFE IS LIVE. VOKIŠKI GRAFINIAI ROMANAI IR KOMIKSAI IŠ BALTIJOS ŠALIŲ". Keliaujančią parodą sudaro 35 vokiečiakalbės grafinės novelės ir 10 leidinių iš Baltijos šalių bei 45 plakatai. Kiekvienas plakatas pristato vieną vokišką komiksų knygą. Baltijos šalių kūryba pristatoma 11 plakatų, kuriuose rodomos ne knygos, o supažindinama su Baltijos šalių komiksų kūrėjais. Parodą galėjote aplankyti iki vasario 27 d.

Ilgą laiką Vokietijos komiksų menas sulaukdavo daugiau pašaipų nei susižavėjimo, tačiau po 1989 m. politinių permainų vokiški komiksai pasiekė naują sąmoningumo lygį. Šiuo metu naujas skaitytojų ir leidėjų gretas atranda pirmiausia grafiniai romanai, išsiskiriantys stilių įvairove. Baltijos šalių komiksai – dar visai neseniai net neegzistavę – jau stebina savo eksperimentiniu stiliumi ir tarptautinėmis sąsajomis.

Knygų ir plakatų parodoje „Life is Live“ pristatomi išskirtiniai pastarojo meto grafiniai romanai, sukurti vokiškai kalbančiose šalyse bei supažindinama su piešėjais, kurių stilius turi lemiamos įtakos naujajai Baltijos šalių komiksų kultūrai.

Paroda internete:

Parodos organizatorius: Goethe’s institutas