Latvių fotografijos klasikės Intos Rukos fotografijos paroda

JAU ĮVYKO ! Jau turime savo bibliotekoje ir pristatėme Latvijos fotografijos klasikės, daugelio tarptautinių parodų dalyvės, daugiau nei dvidešimties personalinių parodų autorės Intos Rukos nuotraukų parodą „Mano šalies žmonės“ (ciklas buvo eksponuotas 48-ojoje Venecijos bienalėje 1999 m.) Paroda skiriama Latvijos nepriklausomybės dienai paminėti. Ir skiriama jau kažkelintus metus besitęsiančiai gražiai Latvijos menininkų ir  Plungės bibliotekos  draugystei. Šįkart nuoširdus mūsų "ačiū" parodos autorei ir viešniai Intai Rukai! 

Parodos metu taip pat vyko portreto fotografavimo kūrybinės dirbtuvės, kurias vedė Plungės ir Rietavo krašto fotoklubas „Žybt“ fotografė Kristina Paulauskaitė. Dirbtuvių metu buvo demonstruojami dokumentinio kūrybos žanro fotografavimo ypatumai portretų nuotraukose.
Renginys yra XXI a. neskubėjimo ciklo "Upė" dalis, kuri dalinai finansuojama Lietuvos kultūros tarybos ir LR kultūros ministerijos.

Inta Ruka - žymi latvių fotografė, nuo 9-to dešimtmečio pabaigos surengusi daugiau kaip 20 autorinių parodų užsienyje ir Latvijoje, dalyvavusi daugelyje grupinių parodų visame pasaulyje (48-ojoje Venecijos bienalėje, Stambule, paroda Barbakano menų centre Londone „Istorijos veidas: Europos fotografai XX amžiuje“  ir kt.). I. Ruka – portretinės fotografijos meistrė.  Ji sutelkia dėmesį į asmenis, o ne grupes. Dokumentiniu-antropologiniu požiūriu ji lyginama su pasaulyje žinomais amerikiečių fotografais Walker Evansu ir Dorothea Lange. Kad galėtų žmogų nufotografuoti, su juo I. Ruka užmezga pokalbį. Tie pokalbiai ar iš jų atsiradę tekstai lydi nuotraukas trijuose I. Rukos fotoalbumuose: „Mano kaimo žmonės“, „Amalijos gatvė 5 a“, „Žmonės, kuriuos aš pažįstu“.