Viešosios bibliotekos projektą „Plungės išmanusis parkas“ papildys hologramos

Plungės r. savivaldybės viešoji biblioteka netrukus pradės įgyvendinti Lietuvos kultūros tarybos ir LR kultūros ministerijos finansuojamą projektą „Holograminis paveldas: inovacijos bibliotekoje – XIX a. pilaitėje – laikrodinėje“.
Šiuo projektu bibliotekos įgyvendinama virtuali edukacinė programa „Plungės išmanusis parkas“ bus papildytas holograminiu turu, kuris bus stebimas per specialų ekraną. Siekiant ir toliau plėsti modernias, netradicines paslaugas bibliotekoje, kurių dėka pavyko pritraukti daugiau lankytojų ir sustiprinti įvaizdį, kad biblioteka yra ne tik knygų ir nemokamo interneto teikėju, bet tampa ir modernių paslaugų centru, kilo idėja sukurti bibliotekos ir parko hologramas.   Bendradarbiaujant su moksleiviais bei bibliotekos lankytojais bus kuriamas hologramų turinys. Kartu analizuojant XIX a. pilaitės laikrodinės ir bibliotekos istoriją ir įgyvendintą "Plungės išmaniojo parko“ projektą bus atrinkti svarbiausi istoriniai faktai, vaizdiniai, aktualizuojantys kultūrinį ir gamtinį Plungės paveldą taip pateikiant visą reikalingą informaciją kūrybinių industrijų atstovams, kursiantiems hologramas.  

Bibliotekai įgyvendinant virtualias edukacines programas įsitikinta, kad inovatyvios edukacijos yra ypatingai aktualios Plungės bendruomenei ir svečiams. Atsižvelgdami į bibliotekos misiją tenkinti vartotojų poreikius pasiūlysime naujas inovatyvias edukacijas. Pirmoji edukacija "Holograminis paveldas Plungėje" supažindins su Plungės biblioteka, krašto istorija. Antroji edukacija "Pasidaryk pats: kaip paversti savo išmaniąją priemonę 3D holograma" siūlys pagal sukurtą instrukciją pasigaminti įrankį, kuris bus naudojamas pamatyti hologramas savo išmaniuosiuose įrenginiuose. Keletas hologramų, skirtų edukacijai, bus patalpintos į Plungės išmaniojo parko svetainę www.plungesparkas.lt .    Svarbu tai, kad sukurtos hologramos bus talpinamos į specialų ir transportavimui pritaikytą ekraną, kuris įgyvendinus šį projektą, siekiant tęstinumo ir sklaidos, bus eksponuojamas kitose bibliotekose, universitetuose, parodose ir įstaigose inovatyviai kūrybiškai pristatant Plungės viešąją biblioteką, krašto kultūrinį ir gamtinį paveldą.     Kviečiame sekti informaciją Plungės viešosios bibliotekos internetiniame puslapyje https://www.plunge.rvb.lt/lt/ ir viešosios bibliotekos facebook paskyroje naudojant grotaženkles #hologramosplungesbibliotekoje.