Dar vienas įvertinimas Plungės bibliotekai !!!

Dalijamės ypatingai džiugia naujiena! Plungės Viešoji biblioteka nominuota EIFL pasaulio viešųjų bibliotekų inovacijų apdovanojimu už projektą „Plungės Išmanusis Parkas“! Paskelbti trys 2017 metų laureatai: Argetinos Lopes Tristao viešoji biblioteka Brazilijoje, Butuano miesto biblioteka Filipinuose ir Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka Lietuvoje.


Apdovanojimas Plungės r. sav. viešajai bibliotekai paskirtas už virtualią pažintinę programą „Plungės Išmanusis Parkas“, kaip reikšmingą indėlį mobilių išmaniųjų priemonių pagalba atveriant ir pristatant bendruomenei reikšmingą kultūros paveldą bei žaliąsias miesto erdves. Už tai, kad biblioteka, įsikūrusi žaliausioje ir gražiausioje miesto vietoje, Oginskių dvaro sodyboje, suprato jai tekusios išskirtinės vietos reikšmę, neignoruoja čia egzistuojančių sugyvenimo su gamta ir istorija taisyklių bei įdomiai ir originaliai moko to kitus.


EIFL yra tarptautinė ne pelno organizacija, siekianti suteikti kuo platesnę prieigą prie skaitmeninės informacijos ir apjungianti virš 45 šalių Afrikoje, Azijoje ir Europoje. EIFL fondo Viešųjų bibliotekų inovacijų programa (PLIP) skatina viešąsias bibliotekas teikti bendruomenėms naujoviškas paslaugas naudojant informacijos ir komunikacijos technologijas.

Plačiau apie laimėjimą skaitykite:
http://www.eifl.net/news/congratulations-eifl-innovation-award-winners-0

http://www.eifl.net/eifl-in-action/creative-use-ict-innovation-award