2019-ji Plungės viešojoje bibliotekoje – išmanaus naudojimosi internetu ir tam skirtų edukacijų metai!

Jau sausio mėnesį ir Plungės bibliotekoje startuoja Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektas, pasieksiantis viešąsias bibliotekas, “Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios prieigos infrastruktūroje“.
Susidomėjote? (O tuo mes net neabejojame). Sekite informaciją mūsų tinklapyje www.plunge.rvb.lt bei facobook paskyroje. Ir darykite tai, kuo dažniau, nes registracija į edukacinius užsiėmimus ir darbui su įranga prasidės jau sausio mėnesį!

Biblioteką jau pasiekė kompiuterinės įrangos paketai - „Inžinerinis“, „Programavimo“ bei „Kūrybinis“, kurie stipriai išplės vartotojų paslaugas. Ne tik vaikai, bet ir naujovėmis besidomintys suaugusieji bibliotekoje galės įgyti inžinerinio konstravimo, robotikos pradmenų, suprogramuoti ir paskraidinti droną, susiskaitmeninti asmeniniuose archyvuose saugomus negatyvus ar senas nuotraukas, išmokti filmuoti, kurti bei techniškai apdoroti audio ir video įrašus.
Didžioji dalis įrangos suformuota ir bus naudojama Vaikų bibliotekoje. Viešojoje bibliotekoje laikrodinėje vartotojų paslaugoms bus įrengta negatyvų ir nuotraukų skaitmeninimo aparatūra, vis dar laukiamas „Savarankiško mokymosi“ paketas, skirtas kalbų bei elektroniniam mokymuisi apskritai.