TARPTAUTINĖ BIBLIOTEKININKŲ KONFERENCIJA

Jau tapo tradicija Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu rengti LBD konferencijas, susitikti su kolegomis  ir  aptarti bibliotekinei bendruomenei svarbias temos, pasidžiaugti nuveiktais darbais, sužinoti perspektyvas.
Šiemet, balandžio 26 d., Kretingos r. sav. M. Valančiaus viešojoje bibliotekoje rinkosi bibliotekininkai iš visos Lietuvos į tarptautinė konferenciją „Bibliotekų galimybės ir potencialas įgyvendinant darnaus vystymosi tikslus“. Konferencijos dalyvius sveikino Kretingos savivaldybės administracijos atstovai, LBD pirmininkė Jolita Steponavičienė. Įteiktos nominacijos.


Į naujai atidarytą biblioteką vyko  ir Plungės viešosios bibliotekos atstovai: direktorė Violeta Skierienė, pavaduotoja Zita Paulauskaitė, vyresn. bibliotekininkės iš filialų: Aušra Vilienė, Virginija Pokvytienė  ir  Vilija Gedgaudienė. Ir grįžo ne tuščiomis rankomis. Viena iš penkių LR Kultūros ministerijos padėkų už profesionalų darbą ir Vaikų bibliotekos įveiklinimą įteikta Plungės VB direktorei. Pavaduotojai skirta LR Seimo kultūros komiteto pirmininko R. Karbauskio padėka už bibliotekinių tradicijų puoselėjimą ir istorinės atminties išsaugojimą.
Konferencijos metu pateikti   pranešimai apie darnaus vystymosi tikslus, apie tai, kokia vieta numatyta bibliotekoms Lietuvos Respublikos bendrajame plane 2030, dirbtinį intelektą, didžiuosius duomenis, medijas ir informacinį raštingumą, užsienio bibliotekų patirtį  ir pan. Pranešimus skaitė: Stephan Wyber (IFLA), Eugenijus Kaminskis, (Agency of Understanding), prof. dr. Renaldas Gudauskas (Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka), Markas Mongirdas (Ekonomikos ir inovacijų ministerija), Dr. Hannelore Vogt (Kelno miesto biblioteka, Vokietija), Dr. Zinaida Manžuch (Vilniaus universiteto Komunikacijos fakultetas), Doc. dr. Jolita Dudaitė (Mykolo Riomerio universitetas), Alma Masevičienė (Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka).
Konferencijos dalyviams suorganizuota ekskursija po Kretingos biblioteką, Pranciškonų bažnyčią ir vienuolyną. LBD tarptautinė konferencija buvo puiki proga ne tik pasisemti žinių, bet susitikti ir pabendrauti su kolegomis iš visos Lietuvos.