ŽIEMOS EKRANAI 2020. DABARTIES LAIKO BEIEŠKANT

Sausio 31 – vasario 2 d. į biblioteką - laikrodinę sugrįžo prancūziškų filmų festivalis "Žiemos ekranai. Buvo parodyti keturis pagrindinės festivalio programos "Dabarties laiko beieškant" filmai, sukurti Prancūzijoje per pastaruosius dvejus metus.

Tai istorija apie dvidešimt penkerių Margo, kuri gyvena nerūpestingą, tačiau jos netenkinantį gyvenimą, pažymėtą daugelio vienos nakties nuotykių. Viename vakarėlyje ji sutinka dvidešimčia metų už save vyresnę moterį, kurios vardas taip pat yra Margo. Jas sieja daugelis nerimą keliančių smulkmenų.. Kad ir tai, jog abi jos sekantį rytą tuo pačiu rytiniu traukiniu išvyksta į Lyoną. Traukinyje vyresnioji Margo sutinka savo buvusį, žavesio nestokojantį vyrą Marką, kuris neišvengiamai žavi ir jaunesniąją Margo. Neilgai trukus dviem moterims darosi sunku išsiskirti... ir palikti Marką.
Vasario 1 d., šeštadienį, 13.00 val. Vaikų bibliotekoje - animaciniai filmai apie nuotaikingas gyvūnų pasaulio istorijas.
Vasario 1 d., šeštadienį, 13.00 val. - „Un amour impossible“ ("Neįmanoma meilė", 2019).
50-ųjų pabaiga, provincijos miestelis Châteauroux. Kukli biuro darbuotoja Rachelė užmezga romaną su turtingu ir išsilavinusiu Philippe'u. Greitą aistringų santykių baigtį nulemia mylimųjų priklausymas skirtingiems socialiniams sluoksniams, ir Rachelė užaugina dukrą viena. Dukros ir tėvo susitikimas bus pažymėtas kraujomaišos žaizda – paslaptimi.    
Vasario 2 d., sekmadienį, 13.00 val. - komedija „Edmond“ (Edmonas).
1897-ieji metai, svaigus ir bohemiškas Belle Epoque laikmetis Paryžiuje. Jaunas rašytojas Edmond'as Rostand'as jau antrus metus kankinasi ir nieko neparašo. Kai garsiausias aktorius Constant'as Coquelinas išreiškia norą vaidinti jo pjesėje, rašytojui nelieka nieko kito, tik parašyti naują veikalą... per tris savaites! Po stulbinančios sėkmės sulaukusio spektaklio aktorius, scenaristas, rašytojas ir režisierius Alexis Michalikas transformuoja istoriją į nuotaikingą ir elegantišką komediją apie teatro užkulisius ir kūrybą.
Filmai bus subtitruojami į lietuvių kalbą.
Įėjimas nemokamas.
Maloniai kviečiame!