XXI a. NESKUBĖJIMO CIKLAS „UPĖ“ ĮVYKS!

Plungės savivaldybės viešoji biblioteka liepos 10 d., penktadienį, kviečia į jau tradicija tampantį „XXI a. neskubėjimo ciklo „Upė“ renginį, kuris finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos, LR kultūros ministerijos ir Plungės rajono savivaldybės.
Norime pasidžiaugti, kad nuo 2017 m. vasaros organizuodami netradicinius, alternatyvaus meno renginius „Upė“ subūrėme nemažą ištikimų gerbėjų ratą, o kiekvienas renginys pritraukia vis daugiau smalsuolių, nes „Upė“ pamažu tampa reiškiniu, simbolizuojančiu lėtą, tačiau nevaržomą tėkmę tempą, laisvę, pievas.


Kadangi pasaulį užpuolė Covid-19 virusas, į susiklosčiusią situaciją pažvelgėme kūrybingai ir sujungėme du „Upės“ ciklo renginius į vieną. Taigi liepą jūsų laukia ypatinga, įvairialypė ir intriguojanti programa. Visų pirma, pristatysime jums du meno kūrinius, tai yra Edvardo Šepučio - gatvės menininko, objektų bei instaliacijų kūrėjo, fasadų dailininko specialiai bibliotekos skaityklai sukurtas ir nutapytas užuolaidas, kurios ne tik trauks akį kaip įspūdingo dydžio meno paveikslas, tačiau ateityje atliks ir patalpos užtamsinimo funkciją. Taip pat prie bibliotekos atsiras naujas meno objektas. Tai yra Antano Gerliko – skulptoriaus, instaliacijų ir meno objektų kūrėjo meno instaliacija „Neatpažintas skraidantis objektas (NSO)“. Šis kūrinys - tarsi savotiškas keliautojas, atklydėlis, ne mūsų kultūros dalis, kuri bus naudojama kaip baldas prisėsti, neskubėti. Neatpažintų skraidančių objektų paskirtis yra už mūsų suvokimo ribų, tačiau tikimės, kad šis meno kūrinys taps dar vienu parko traukos objektu. Pristačius aukščiau minėtus kūrinius kviesime bendrai diskusijai tarp bendruomenės, vietos menininkų ir kūrinių autorių apie XXI a. meno ir laiko sampratą, tvarumą, neskubėjimą.
„Upės“ renginyje taip pat dalyvaus dainuojamosios poezijos atlikėjas Lukas Norkūnas, Teatro P aktoriai atliks pasirodymą „Vakaras P“. Stand up ir slemo poezijos meistras Domas Raibys kalbės apie kalbą, o prof.dr. Loreta Vaicekauskienė kalbės tema „Lietuvos miestų kalbų TOP10? Kas lemia aukštą ar žemą kalbos vertę?“. Savo poeziją skaitys ir muzikinį pasirodymą atliks Migloko, slemo pasirodymą atliks mūsų kolega edukatorius Paulius Gadeikis. Bix būgnininkas Gintas Gascevičius, kuris mano, kad ne visada grojimas su galva yra geriausias variantas, pakvies į solinį šou. Vakarą vainikuos trijų menininkų Liudo Mockūno, Beno Šarkos ir Juozo Milašiaus teatralizuotas muzikinis performansas „Kauksmai ir kaukai“. Teatro šamanas Benas Šarka kartu su Lietuvos džiazo korifėjais Liudu Mockūnu (saksofonas) ir Juozu Milašiumi (gitara) savo „kortas atskleis“ tik renginio metu.
Plungės viešoji biblioteka kviečia sekti informaciją apie renginio dalyvius ir kitas organizuojamas veiklas internetiniame puslapyje www.plunge.rvb.lt bei bibliotekos socialinio tinklo facebook paskyroje Plungės savivaldybės viešoji biblioteka.