Pirmasis projekto „Esame kartu tam, kad ugdytume kultūros paveldo suvokimą“ pristatymas tikslinei auditorijai

Šiandien WAAT projektą (Nr.2020-1-LT01-KA204-077823) pristatėme Plungės rajono kultūros, turizmo ir paveldo institucijų atstovams. Dėkojame prisijungusiems ir susidomėjusiems mūsų įgyvendinamu projektu, tikimės sklandaus ir malonaus bendravimo ir bendradarbiavimo ateityje 
Projektas susideda ne tik iš tarptautinių veiklų, jam ypatingai didelę reikšmę turi ir veiklos, vyksiančios čia, Plungėje. Kartu su vietos specialistų pagalba kursime ir testuosime du intelektinius produktus:
Mokymosi ir instrukcijų vadovą. Jame visų partnerių kalbomis bus pateikta medžiaga apie 4 kultūros paveldo aspektus, instrukcijos, kaip kurti video filmukus reprezentuojančius kultūros paveldą, ir kaip naudotis projekto metu sukurta skaitmenine platforma.

Viešai prieinama skaitmeninė WAAT platformą. Joje vykdytojai talpins kultūros paveldą reprezentuojančius filmukus.
Skaitmeninę platformą kurs mūsų bibliotekos darbuotojai, nes projektas grįstas "mokymosi visą gyvenimą" pagrindu, tad ir patys mokysimės naujų dalykų 
Projekto metu sukurta video medžiaga bus talpinama šioje platformoje, kurios nuoroda bus galima dalintis su visais besidominčiais. Naudotis mokomąja medžiaga ir kurti filmukus galės suinteresuotos grupės mažiausiai penkis metus po projekto pabaigos.
Kiekvienas projekto partneris, kartu su vietos specialistais, turės sukurti po 4 filmukus, reprezentuojančius 4 skirtingus kultūros paveldo aspektus (nekilnojamo, kilnojamo, gamtinio ir skaitmeninio). Šiandienos susitikimo metu jau išsigryninome, kad nekilnojamajam kultūros paveldui yra priskiriamas ir nematerialusis paveldas. Šią informaciją pateiksime projekto partneriams, ji turės atsirasti ir Mokymosi ir instrukcijų vadove.
Dar kartą ačiū prisijungusiems šiandien ir tikimės gyvai susitikti jau visai netrukus, kai tik leis galimybės.

                                                                         

                                                                   Projekto koordinatorė Gintarė Gurevičiūtė-Gailė