Skiriama ežerams

Iki kovo 1 d. viešojoje bibliotekoje-laikrodinėje pristatoma informatyvi ir atraktyvi EŽERAMS skirta paroda. Spalvinguose stenduose smagus personažas „Profesorius Šoniplauka“ (lot. Amphipoda – vėžiagyvis, turinti svarbų vaidmenį ekosistemoje) vaizdžiai pasakoja apie ežerus ir jo gyventojus – vandens augalus, gyvūnus, žuvis, vabzdžius ir paukščius, ežerų kilmę ir jų vystymąsi, žūtį ir žmogaus vaidmenį visame tame. 
Sakmėse ir padavimuose ežerai, įskaudinti ar supykdyti žmonių, pakyla į dangų ir skrenda ieškoti kitos vietos, kur galėtų nusileisti ir ramiai tyvuliuoti. Kiekvienoje sakmėje, kad ir kokia neįtikėtina ji būtų, yra dalelė tiesos. Žmogus, neprotingai prižiūrėdamas ežerą, gali paspartinti jo išnykimą. Ežero senėjimo ir pelkėjimo nereikėtų vengti, bet jis turėtų būti prižiūrimas taip, kad neliktų tik pavadinimas žemėlapyje... 

Parodoje pristatomi Latvijos Kuržemės ežerai ir jų gyventojai. Skirtingi ir visi verti dėmesio. Nes tik mokydamiesi, tyrinėdami ir suprasdami išmoksime pažinti ir apsaugoti ežerus. Apie tai ir yra ši paroda. Beje, pasitikrinti savo žinias galėsite žaisdami prie stendų esančius lavinamuosius žaidimus!!! 
Bendrą latvių ir lietuvių projektą "Kuržemės ir Šiaurės Lietuvos ežerų valdymo bei priežiūros tobulinimas" iš dalies finansavo 2014-2020 m. Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programa. Plačiau apie projektą -LLI-449 Kuržemės ir šiaurės Lietuvos ežerų valdymo bei priežiūros tobulinimas (LIVE LAKE) - Žemaitijos parkas (zemaitijosnp.lt)