Renginys ,,Donelaitis ir Lietuva'' Kuliuose

Vasario 14 diena Kuliuose buvo gan neįprasta. Būtent šią dieną Kulių kultūros centro salėje vyko renginys skirtas Vasario 16 –os dienos paminėjimui ir K. Donelaičio 300 metų sukakties minėjimas. Šias dvi datas skiria nemažas laiko tarpas, bet iš tikrųjų jos labai susijusios. Lietuva – tai mūsų žemė, mūsų gimtinė, jos istorija, žmonės, kalba, pirmoji lietuviška knyga ir K. Donelaitis, jo poema „Metai“.  Džiugino šiame renginyje daug kas. Netiesa, kad lietuviai abejingi savo kraštui, kultūrai, kad patriotiškumas lyg ir išnykęs, kad mums niekas nesvarbu, neįdomu ir tik meksikietiški serialai maitina mūsų jausmus, o  tiksliau jie minta mūsų laiku, mūsų emocijomis.


   Renginys buvo organizuojamas bendromis mokyklos, bibliotekos ir kultūros centro jėgomis. Dar kartą įsitikinome, kad esame bendruomeniški ir kartu galime pasiekti geriausių rezultatų.
   Buvo eksponuojama Kulių vid. mokyklos dailės mokytojos Ingos Simutienės dešimtos klasės mokinių paroda. K. Donelaičio „Metai“ persikėlė į mokinių piešinius. Buvo ir įdomu, ir gražu.
   Iškilmės prasidėjo visiems giedant Lietuvos himną. Iškilminga akimirka. Pajutome, kad  esame kartu ir, kad mums tai labai svarbu.
    Dalyvius pasveikino Kulių seniūnijos seniūnė Daivutė Petrauskienė, pranešimą perskaitė Kulių vidurinės mokyklos mokytojas Kazimieras Garasimavičius. Mokyklos choras, vadovaujamas muzikos mokytojos Giedrutės Idzelienės, padainavo keletą Lietuvos nepriklausomybės dienai skirtų dainų.
     Mokytoja Ramutė Damulienė kartu su mokiniais parengė K. Donelaičio literatūrinius skaitymus. Salėje skambėjo K. Donelaičio tekstai – pasakėčios, ištraukos iš poemos „Metai“.
     Renginys pasibaigė, o ausyse skambėjo dalyvių pasisakymai, kad daugiau tokių renginių: prasmingų, nuoširdžių ir reikalingų.

                   Laima Tamašauskienė
Kulių miestelio bibliotekos vyr. bibliotekininkė