Renginiai Glaudžių kaimo bibliotekoje

      Š.m. kovo 6 d.  Glaudžių kaimo bibliotekoje atidaryta  žlibiniškio Vaclovo Pakalniškio fotografijos darbų paroda. Parodos autoriaus  pasveikinti atėjo nemažai Glaudžių kaimo žmonių. Džiugu, kad sulaukėme svečių iš Plungės ir netgi iš Prancūzijos! Į parodos atidarymą atvyko Plungės viešojoje bibliotekoje dirbantis savanoris  Romaim Alensio,  lydimas Plungės viešosios bibliotekos vyr. bibliografės Otilijos Juozapaitienės ir sveikatos mokytojos Margaritos Mikašauskienės.
           Gausius parodos dalyvių klausimus lydėjo išmintingi autoriaus atsakymai, pamąstymai, patarimai. Jauniesiems parodos lankytojams buvo įdomu pamatyti, kokiais fotoaparatais menininkas fotografavo prieš kelis dešimtmečius.


           Vaclovas Pakalniškis - harmoningas, kūrybingas, darbštus ir labai patikimas žmogus. Jo meninės fotografijos – lyg sielos veidrodis, lyg raktas į mūsų Tėviškės grožį, į mūsų gimtinės daug kartų pravaikščiotas vieteles, ir tik jautrios Vaclovo akies pastebėtas ir įamžintas. Kasdienybė, šalia mūsų augantys medžiai, apsnigtos smilgos, pavasarį pranašaujantys varvekliai prisilietus menininko rankoms ir akims gali pavirsti nuostabia pasaka...
           Ši paroda kviečia mus iš naujo atrasti ir pasidžiaugti stebuklingu gamtos grožiu, išmone ir tarsi įpareigoja nepamiršti esminio žmogaus ir gamtos santykio – darnos.
           Paroda veiks iki 2014 m. balandžio 15 d.
           O kovo 7d., artėjančios Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos proga, Glaudžių bendruomenės namuose buvo demonstruojamas V. V. Landsbergio dokumentinis kino filmas „Trispalvis“. Tai vienas iš tų filmų, kurį pasižiūrėjęs pasijunti lietuviu esąs. Tenka tik apgailestauti, kad į peržiūrą susirinko maža saujelė žiūrovų. Visgi džiugina tai, kad šis filmas nepasirodė nuobodus moksleiviams, kuriems tai buvo puiki gyvos istorijos pamoka. Apie laisvės kovotojus jiems iškilo nemažai minčių ir klausimų. O į juos atsakyti pasiremiant savo patirtimi galėjo garbaus amžiaus senjorai Bronius Smilingis ir Stanislovas Rumšas. Dėkojame visiems susirinkusiems į V. V. Landsbergio filmą. Drąsiai galime teigti – kokias vertybes įskiepysime vaikams, tokia bus ateities visuomenė, o kokia visuomenė - tokia ir mūsų Lietuva.
                    Glaudžių kaimo bibliotekos vyr. bibliotekininkė Vida Rumšienė
                                     Nuotraukos – Dangirutės Pakalniškienės