Šiaurės šalių bibliotekų savaitė Glaudžiuose

Š.m. lapkričio 13-19 dienomis Plungės RSVB padalinys Glaudžių kaimo biblioteka jau antrą kartą pakvietė knygų mylėtojus į Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginius. Niūrus lapkritis – tai puikus laikas susiburti, pailsėti nuo kasdienių darbų ir rūpesčių, išlaisvinti savo fantaziją ir pasimėgauti gražia literatūrine kalba.

Šiais metais Suomija švenčia 100-ąsias Nepriklausomybės metines, todėl ypatingas dėmesys skirtas suomių literatūrai, turinčiai gilias pasakojimo tradicijas. Savaitės metu bibliotekoje įvyko trys susitikimai su vaikais, jaunuoliais ir suaugusiais.  Nuotykių valanda vaikams neprailgo. Mažieji skaitytojai įdėmiai klausėsi, patys garsiai skaitė M. Kunno "Lobių salos" ištraukas, margino Lobių salos žemėlapį, noriai pasakojo apie linksmas savo patirtis. Draugų valanda jaunimui – tai dar viena galimybė susitikti, klausytis, išgirsti vienas kitą, pajusti  magiškojo realizmo dvelksmą M. Turščianinof romane „Maresė“. Sutemų valandą suaugusieji bibliotekos lankytojai skaitė   U. L.  Lundberg  knygos „Ledas“ ištraukas. Tekstas ramus, užburiantis vaizdingais šiaurietiškos gamtos ir būties vaizdais. Tai taip artima, pažįstama ir mūsų tautos žmonėms.
Didžiausia knygų galia yra ta, kad jos padeda neužsiskleisti savo mažame pasaulyje. Džiugu, kad šis skaitymą skatinantis sambūris jau tampa tradicija ir nedidelėje Glaudžių bibliotekoje.

Vyresnioji bibliotekininkė Vida Rumšienė