Festivalis „Miško burtai“ – sliekai, šikšnosparniai ir Platelių biblioteka

„Miško burtai“- tai teatralizuotas nemokamas festivalis vaikams gamtoje. Jį organizuoja Baltijos aplinkos forumas su gausybe pagalbininkų ir rėmėjų. Šiemet jau penktą kartą iš visos Lietuvos vaikučiai su tėveliais rinkosi Žemaitijos Nacionaliniame parke.

... po audringos vėjuotos nakties (spėju, visi dalyviai miegojo neramiai...) išaušo festivalio rytas. Atvykom į nurodytą vietą ir VAJEEE, mums skirtą palapinę nusinešė ir „sudorojo“ vėjas! Va tada prasidėjo tikras iššūkis! Kur, kaip, ką darom? Rankos svyra - rankos kyla... Nepasidavėm!

Prisiglaudėm po vienu stogeliu su Kalifornijos sliekais (taip, taip, buvo jų gyvų pilnas akvariumas) ir pradėjom savo veiklas. Kažkaip net pritikom prie tų kirminiukų, akis vaikučiams rišom kaip žaidžiant "aklą vištą" (juk kur sliekai ten ir vištos ar ne?). Kadangi festivalio tema buvo apie šikšnosparnius (jie naktį nemato) tai išbandėm, kaip jie jaučiasi - lietėme, čiupinėjome, klausėmės, uostėme įvairius gamtos objektus ir spec. knygeles. Ui, kaip tai nelengva ir įdomu, kai nematai akutėmis. Čia kankorėžis, čia gilė, o kas čia? Šitas čeža, šitas duria, o čia - fui, glitus, kažkas dėžėj guli. Visi pojūčiai buvo pabudinti....

Na ir kas, kad oras nelepino ir dekoracijos liko nepanaudotos, kad dalį objektų vėjas nupūtė, kad nosys pašalo ir kojos peršlapo, BET festivalio dvasia šildė. Ir tas žmonių nuoširdumas, bendrystės jausmas. Smagu prisimint - stovi tėčiai, laiko rankomis palapinės stogą, kad vėjas nenuneštų, o mes su vaikučiais eksperimentuojam. Nerealu! Toks geras jausmas...

Ačiū - mus pakvietusiems, mus aplankiusiems. Ačiū ištvermingajai ir iš visos širdies dirbusiai Platelių bibliotekos komandai: dekoracijas tapė Jolanta Kuizinienė, papuošimus karpė ir renginio metu padėjo Astrauskaitė Oresta, vaikučius pasitiko ir žaisti kvietė kolegė iš Žem. Kalvarijos Inga Mylimienė, užduotis ruošė ir jas pristatė Rita Viliūte. Idėjas siuntė ir talkinti atvyko kolegė iš Norvaišių Vilija Gedgaudienė. Liuks komanda! Pasimatysim kitą spalį!

Platelių miestelio vyresn. bibliotekininkė Aušra Vilienė