„Lietuvos laisvės metai po vasario 16-osios"

Viešojoje bibliotekoje pristatyta paroda „Lietuvos laisvės metai po vasario 16-osios", skirta paminėti Vasario 16-ąją - Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.

  

Pirmosios Lietuvos Respublikos metais išleistos knygos, Pirmosios Lietuvos Respublikos metais kursavę pinigai, senieji Plungės vaizdai, atspausdinta Tautiška daina, laiškai, atvirutės, fotografijos ir žinoma plevėsuojanti Lietuvos trispalvė. Ne bet kokia ta vėliava, o labai ypatinga - kelių kartų kruopščiai saugota ir atsakingai prižiūrėta, gal kiek pablukusi, bet skaičiuojanti ne pirmą dešimtį metų ir bylojanti apie didžiausią vertybę - Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę.

Daugybė šios laisvės simbolių ir prisiminimų išrikiuotų bibliotekos skaitykloje sukvietė nemažą minią žmonių - susirinko ir jauni ir jau daug matę bendruomenės nariai ir nesvarbu, kad kartos skirtingos - visi su vienoda meile ir pagarba giedojo himną, ranką ant krūtinės laikydami.

  

Plungės viešosios bibliotekos bei kraštotyros klubo „Pilaitė" surengtoje parodoje dalyvavo ir šiek tiek istorinių žinių susirinkusiems suteikė istorikas, mokytojas Bronislavas Pocius, lietuviškų pinigų kolekciją pristatė Antanas Papievis, prisiminimais dalijosi Rimantas Bendorius, o nuotraukas iš įvairių archyvų apžvelgė Otilija Juozapaitienė. Už paskolintą vėliavą parodos atidarymo renginiui atskirą padėką skiriame kraštotyros klubo „Pilaitė" nariui Feliksui Zulonui.

  

Parodą galite apžiūrėti bibliotekos skaitykloje kiekvieną dieną bibliotekos darbo valandomis iki vasario 29 dienos. Laukiame atvykstant!