"Jausti šviesą savo delnuose" - paskaita su Edvardu Šumila

Jeigu tik būtų įmanoma perteikti, kokią ramybę ir šviesą skleidžia Edvardas Šumila, visi skaitantys šį įrašą iškart ir patys ta ramybe ir šviesa prisipildytų.
Edvardas Šumila - muzikologas, filosofas ir kuratorius, dėstytojas. Jo tyrimų lauke kritinė teorija, estetika ir politika, meno politinio angažuotumo galimybė, muzikos ir kitų menų sąveikos. Ir kad ir kaip sudėtingai beskambėtų šie žodžiai, šio žmogaus profesionalumas ir paprastumas į save traukte traukė klausytojus, o šių susirinko tikrai nemažai. Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos moksleiviai, Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio meno mokykloje besimokantys jaunuoliai ir žinoma pavieniai svečiai viduryje darbo dienos suradę laiko užsukti į biblioteką paklausyti puikios paskaitos.

  
O toje paskaitoje, pavadintoje „Negatyvi regimybė - radikali galimybė: Čiurlionis ir XX a. meno judėjimų angažuotumas“ kalbėjomės apie labai daug: apie radikalius meno judėjimus, apie negatyvumą bei regimybę XX amžiaus ir M. K. Čiurlionio kontekste, apie meno kūrinių vertinimą ir požiūrį į juos. Apie tai, kokia gi ta tikroji meno funkcija bei kokia galimybė meno kūriniui yra kažką keisti. Ir dar daug kitų temų palietėme, kurios, susirinkusieji pritars, tikrai įdomios ir vertingos.

  
Dar kartą didžiulį AČIŪ siunčiame Edvardui Šumilai ir laukiame sugrįžtant į artėjančius projekto "Jausti šviesą savo delnuose" renginius!

  
Projekto renginių programą rasite ČIA: https://www.facebook.com/events/303573606030448/303573622697113/?active_tab=about

  
PROJEKTO PARTNERIAI: Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio ir Plungės Mykolo Oginskio meno mokyklos.
PROJEKTĄ FINANSUOJA: Lietuvos kultūros taryba, Plungės rajono savivaldybė.