Plungės vaikų ir jaunimo bibliotekoje kūrėme mitines būtybes

O apie kokias mitines būtybes esate girdėję Jūs??? Laumės, velniai, aitvarai, raganos... Visi jie randami mitinių būtybių pasaulyje. Visi jie svarbūs Lietuvių mitologijoje.

  
O jeigu... O jeigu mums patiems nepabandžius tokios būtybės susikurti? Taip taip, tokios, kokios norime - su pirštais vietoje plaukų, su liežuviais vietoje akių, skraidančios stiklinių sparnų pagalba, o gal nardančios it žuvis vandeny.

  
Vakar tokias būtybes ir kūrėme! Tiesa, ne vieni, o su nuostabiosios Ugnės Upės Pilitauskaitės pagalba. Iš Plungės kilusi menininkė Ugnė Upė Pilitauskaitė jau nuo 2020 m. veda įvairias menines-kultūrines edukacijas vaikams ir suaugusiems. Šį kartą, jaukiai įsikūrusi Plungės vaikų ir jaunimo bibliotekos palėpėje, kvietė čia užsukti plungiškius ir susikurti tokią mitinę būtybę, apie kokią niekas dar net pagavlojęs nebuvo. O jau kokia tų būtybių įvairovė gavosi! Regis, visi pamatė, kad tos būtybės nė kiek nebaisios, o atvirkščiai - visos savitos, visos skirtingos, šmaikščios, gražios ir kiekviena artima jam piešusiam.

  
Ačiū ačiū ačiū Ugnei! Pats geriausias laikas ugdyti kūrybiškumą yra DABAR!