Gausi renginių ir susitikimų, gausi teigiamų emocijų, gausi knygų ir kavos - tokia buvo Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė Plungėje!

Balandžio 22 d. pradėjome susitikimu su skaitytų knygų knygyno „Juodas šuo“ įkūrėju ir vadovu Tomu Lučiūnu. Svečiavomės Plungės technologijų ir verslo mokykloje, kur kalbėjomės ne tik apie knygas, bet ir apie verslą.

   

Vaikų ir jaunimo bibliotekoje tą dieną vyko net dvi „Susikurk mitinę būtybę“ edukacijos, kurias vedė iš Plungės kilusi menininkė Ugnė Upė Pilitauskaitė. Kūrėme, piešėme, improvizavome ir mėgavomės kokybišku laiku.

    

Vakarą užbaigėme knygos „Gyvenimas tarp knygų“ pristatymu. Ją pristatė S. Daukanto bibliofilų klubo vadovas Gintautas Černeckis. Tai knyga apie asmenines bibliotekas ir knygynus bibliofilų, intelektualų ir kitų knygų mylėtojų. G. Černeckis taip pat papasakojo ir apie savo biblioteką, parodė atsineštas iš bibliotekos kai kurias įdomesnes knygas. Renginio metu keletą dainų atliko Plungės kultūros centro vokalinis ansamblis HELLO ir jo vadovė Diana Paulauskienė. Eiles skaitė Plungės literatės.

  

Balandžio 24 d. bibliotekoje sutikome ypatingus svečius - Agotą Zdanavičiūtę ir Vladą Braziūną. Šis duetas - kanklės, balsai, stebėtinai ramino ir kvietė atsikvėpti, sustoti, patirti lėtumą. Ne veltui ir vardas toks suteiktas vakarui... „Lėtojo laiko aky“.

  

Balandžio 25 d. Platelius aplankė „Tetos iš bibliotekos“ - Plungės vaikų ir jaunimo bibliotekos energingosios darbuotojos Dalia ir Kristina. Ne tik Platelių bibliotekoje knygų išsirinko, bet ir drauge aplankė UDC priešmokyklinukus. Drakoniuko istorija visiems patiko...

  

Balandžio 26 d. bibliotekoje surengėme „Knygų pikniką“! Gėrėme karštą mėtų arbatą, dalinomės knygomis ir įspūdžiais apie jas. Skaitėme, diskutavome, o namo grįžome ne tik patys pilni įspūdžių, bet ir pilnomis kuprinėmis naujų, dar neskaitytų leidinių.

  

Balandžio 27 d. keliavome į pažintinę ekskursiją „Birutės gatve: Plungė-Maceniai“ drauge su istoriku Gintaru Ramonu. 3 valandos vaikščiojimo po vieną seniausių Plungės gatvių: daugybė istorijų, prisiminimų, senovinių nuotraukų, bei, žinoma, nemažas kiekis pritrepsėtų žingsnių.

Balandžio  27 d. vykusiame tradiciniame bibliotekininkų žygyje Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu žygiavo ir Plungės rajono bibliotekininkės iš Platelių, Narvaišių, Plungės, Grumblių bei Šateikių. Šiemet žygis vyko vaizdingame Žemaitijos nacionaliniame parke, o bibliotekininkai iš visos Lietuvos nužygiavo 10 kilometrų aplankydami gražiausias Platelių vietas. Puikioje draugijoje kelias visai neprailgo, o įveikus žygio trąsą visi vaišinomės skania žygio koše. Visus susirinkusius žygeivius sveikino ir gero žygio linkėjo Kultūros viceministras Rimantas Mikaitis.

  

Visą šią savaitę dovanojome PALIKTOS KAVOS puodelius. Už didelę pagalbą ir bendradarbiavimą dėkojame kavos barui ExLibris, be jūsų mums sunkiai būtų pavykę.. Tikimės, kad pradžiuginome plungiškius su šia jau tradicija tampančia akcija!

  

Savo skaitytojams, draugams ir artimiesiems rekomendavome knygas, vykdydami akciją „MANO KNYGA TAU: tikiuosi, jog tave pažįstu“. Radome kolegų paliktų knygų ant darbo stalo, siuntėme tekstines žinutes artimiesiems, rekomenduodami vieną ar kitą skaitinį. Vykdykime šią iniciatyvą ne tik Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės metu!  

Pristatėme parodą „Fotografuoja bibliotekininkai“. Leidome bibliotekos lankytojams pažiūrėti į pasaulį bibliotekininkų akimis, na, bent trumpam prie to gyvenimo prisiliesti. Tiesa, paroda vis dar vyksta ir iki pat ketvirtadienio galite užsukti jos apžiūrėti.

  

Dėkojame visiems prisidėjusiems, dalyvavusiems, buvusiems kartu!