Reginos Daugnorienės meilė akvarelei pradžioje buvo tarsi meilė iš pirmo žvilgsnio - visai netikėta ir vienpusė

Gausiame būryje menininkės Reginos Daugnorienės artimųjų ir bičiulių, drauge su bibliotekos bei kitais Plungės bendruomenės nariais, atidarėme šios puikios, iš Plungės kilusios autorės akvarelės darbų parodą!

  

Reginos Daugnorienės ir jos meilės akvalerei istorija prasidėjo prieš šešerius metus. Uždariusi šeimos verslo duris ir perleidusi jį antrajai kartai, Regina ėmėsi širdžiai mielo užsiėmimo. Nuo pat mažumės ji jautėsi meniška, užsiėmė siuvimu, dalyvaudavo įvairiose parodose. Juokaudama autorė sako, jog akvarelė ją ištiko taip, kaip žmones ištinka meilė iš pirmo žvilgsnio - visai netikėtai.

Pradžioje ta meilė, tiesa, buvo vienpusė, mat akvarelės menas tikrai įnoringas, tačiau užsispyrusi žemaitė nepasidavė ir pamažu, savarankiškai, tačiau su dideliu noru ir iš visos širdies ji vis mokėsi ir tobulėjo. Regina Daugnorienė lankė akvarelės studijas, važinėjo po įvairiausius mokymus ir plenerus su aukščiausio lygio akvarelės menininkais, mokėsi naujų technikų bei taip turtino savo gyvenimą ir dvasinį pasaulį. Tai tapo jos saviraiškos forma ir gyvenimo būdu.

  

R. Daugnorienė gimė ir užaugo Plungės mieste, tad šią parodą su didele meile ir džiaugsmu dovanoja Plungės bendruomenei, bibliotekai bei čia ateinantiems lankytojams.

  

Iki pat gegužės 31 dienos parodą bus galima apžiūrėti Plungės viešosios bibliotekos bokšto parodų salėje.

  

PROJEKTĄ FINANSUOJA: Lietuvos kultūros taryba, Plungės rajono savivaldybė, Šiaulių bankas.
PROJEKTO ORGANIZATORIUS - Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka.